Ekipa omladine Crvenog križa Banovići i ekipa podmlatka Crvenog križa Centar Sarajevo pobjednici na 12. državnom takmičenju iz pružanja prve pomoći

U organizaciji Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine, 30.11.2013.g. u Etno selu “Stanišići” u Bijeljini, održano je 12. Državno takmičenje iz pružanja prve pomoći. Učešće na državnom takmičenju su osigurale pobjedničke ekipe sa federalnog i republičkog takmičenja i to 6 ekipa iz kategorije podmlatka i 5  ekipa iz kategorije omladine. Takmičenju je ukupno prisustvovalo oko 250 osoba, učesnika i gostiju.

Po završetku rada na poligonima, Komisija za obračun rezultata je sumirala rezultate, a potom su proglašeni pobjednici XII Državnog takmičenja ekipa Crvenog križa iz pružanja prve pomoći.Prvo mjesto u konkurenciji omladine osvojla je ekipa mladih “Telemark” Crvenog križa općine Banovići,drugo mjesto u kategoriji omladine osvojila je ekipa KOCK „Medicinsko, tehnološka i građevinska škola“ Prijedor, dok je treće mjesto u kategoriji omladine osvojila ekipa Crvenog križa općine Ilidža – „Četvrta gimnazija Ilidža“.
Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa CKO Centar Sarajevo – OŠ “Isak Samokovlija”, drugo mjesto ekipa podmlatka O.Š “Banovići”, dok je treće mjesto osvojila OŠ „Pale“, Pale.
Svim učesnicima su uručene zahvalnice, a ekipama koje su zauzele I, II i III mjesto u obje kategorije su uručene diplome i pehari. Prvoplasirana ekipa omladine je stekla pravo učešća na  Evropskom takmičenju ekipa iz pružanja prve pomoći koje će se održati naredne godine.

.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.