Potpisan Ugovor o dodjeli sredstava za javne kuhinje sa Ministarstvom rada i socijalne politike FBiH

Danas smo sa ministrom za rad i socijalnu politiku FBiH Adnan Delic potpisali ugovor o dodjeli sredstava za javne kuhinje na osnovu Javnog poziva za finansiranje projekata udruženja osoba sa invaliditetom, javnih kuhinja i sigurnih kuća u Federaciji BiH za 2024. godinu, iz prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

– Ovo je još jedan u nizu dobrih projekata koje smo ostvarili s resornim ministarstvom, a koji će u mnogome pomoći radu naših kuhinja i njihovim korisnicima. Podrška koju imamo je od neprocjenjive vrijednosti za našu misiju i omogućava nam da pružimo neophodnu pomoć najugroženijim članovima naše zajednice – istakao je Daniel Tucic sekretar Crvenog križa Federacije BiH.

– Inače, cilj implementacije ovih sredstava je pružiti podršku i osnažiti rad organizacija osoba sa invaliditetom i javnih kuhinja, u smislu zadovoljavanja njihovih potreba i poboljšanja životnih uslova i rada njihovih organizacija, u svrhu što boljeg zastupanja interesa ove populacije u društvu, kao i omogućiti ravnotežu njihovog položaja – istakao je ministar Delić.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.