Povodom Međunarodnog dana volontera: Crveni križ Federacije BiH dodijelio 11 priznanja „Volonter godine“

Danas je, povodom Međunarodnog dana volontera, Crveni križ Federacije BiH dodjelio priznanja „Volonter godine“ za 11 najuspješnijih volontera u strukturi Crvenog križa Federacije BiH, u različitim kategorijama.

U protekloj, 2016. godini, 2.652 aktivnih volontera u strukturi Crvenog križa Federacije BiH ostvarila su 265.680 sati volonterskog rada. Naši volonteri aktivno sudjeluju u provođenju svih programa i programskih aktivnosti organizacija u strukturi Crvenog križa Federacije BiH: pružanju socijalnih usluga- distribucije humanitarne pomoći, radu kuhinja Crvenog križa, kućne njege i pružanju pomoći u okviru programa pripreme i odgovora na prirodne i druge nesreće, akcijama dobrovoljnog davanja krvi, provođenju obuka i takmičenja iz poznavanja prve pomoći i drugim aktivnostima iz oblasti javnog zdravstvenog prosvjećivanja, upozoravanju na opasnost od mina, radu Službe traženja, kao i u promociji humanih vrijednosti, širenja znanja o Crvenom križu i unaprijeđenju imidža Crvenog križa u zajednici.

Svečanoj dodjeli priznanja prisustvovali su Predsjednik Skupštine Crvenog križa FBiH mr. Hasan Topalović, Predsjednik Crvenog križa FBiH Ivo Juričević i članovi Predsjedništva CKFBiH, Zorica Lučić iz Međunarodnog komiteta Crvenog križa, Enaida Višo, sekretar Crvenog križa Kantona Sarajevo, dr. Šemsudin Hadrović, predsjednik Crvenog križa općine Ilidža, te volonteri i sekretari organizacija iz strukture Crvenog križa Federacije BiH.

Predsjednik Crvenog križa Federacije BiH, Ivo Juričević, u svom obraćanju uputio je čestitke volonterima- dobitnicima priznanja, kao i svim volonterima u našoj organizaciji i zahvalio im se na dosadašnjem angažmanu sa željom da nastave sa svojim nesebičnim zalaganjem za dobrobit šire zajednice.

Nakon obraćanja, Predsjednik je sa generalnim sekretarom, Namikom Hodžićem, uručio priznanja i prigodne poklone najuspješnijim volonterima:

R.br. Ime i prezime CK općine/grada Kategorija u kojoj je dodjeljeno priznanje
1. Maja Ivanović CKG Bihać Priznanje za posebno značajne rezultate i ostvarene ciljeve na promociji i unapređenju imidža Crvenog križa u zajednici.
2. Hata Tatar-Hajrić CKO Cazin Priznanje za posebno značajne rezultate postignute u oblasti prve pomoći
3. Kenan Mešanović CKO Gradačac Priznanje za posebno značajne rezultate i ostvarene ciljeve na promociji i unapređenju imidža Crvenog križa u zajednici.
4. Ivana Martinović CKO Usora Priznanje za posebno značajne rezultate postignute u oblasti uključivanja i povećanja broja mladih članova i volontera

 

5. Hujdur Samra CKO Usora Priznanje za posebno značajne rezultate postignute u oblasti prve pomoći
6. Eldar Šehić CKO Ilijaš Priznanje za posebno značajne rezultate postignute u oblasti dobrovoljnog darivanja krvi
7. Elmedina Herceg CKO Novi Travnik Priznanje za najboljeg mladog volontera
8. Alić Adnan CKOTešanj Priznanje za posebno značajne rezultate postignute u oblasti promocije humanih vrijednosti
9. Nedim Haketa CKO Novo Sarajevo Priznanje za najboljeg mladog volontera
10. Amer Ibrahimović CKO Ilidža Priznanje za posebno značajne rezultate postignute u oblasti uključivanja i povećanja broja mladih članova i volontera
11. Nidal El-Barekah CKO Stari grad Sarajevo Priznanje za posebno značajne rezultate postignute u oblasti prve pomoći

U ime dobitnika priznanja, pristutnima se obratio Nedim Haketa i zahvalio na prepoznatoj važnosti volonterskog rada, te pozvao sve volontere da i u narednom periodu nastave doprinosti organizaciji Crvenog križa istim intenzitetom.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.