Crveni križ Kantona Sarajevo povodom obilježavanja Svjetskog dana mladih organizovao tematsku radionicu “Liderstvo, organizacija i akcija”

Crveni križ Kantona Sarajevo tradicionalno obilježava 12. Avgust – Međunarodni dan mladih. Tim povodom jučer je u Dječijem odmaralištu Crvenog križa Kantona Sarajevo u Vogošći organizirana temarska radionica “Liderstvo, organizacija i akcija”.

Na ovoj radionici učestvovalo je oko 40 mladih volontera iz organizacija Crvenog križa općina: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Ilidža, Vogošća i Ilijaš.

Amina Kurtagić, predsjednica mladih Crvenog križa Kantona Sarajevo, koja je i moderator ove radionice, istakla je:

“Tradicionalno obilježavamo, možemo reći, naš praznik. Veliki broj mladih u svojim općinskim organizacijama posvećuje vrijeme drugima, želeći poslati snažnu poruku da volontiranjem, krenuvši od sebe, moramo učiniti nešto za druge i svoju zajednicu. Mladi su potencijal i ključ promjene. Svako može krenuti od sebe i onda očekivati veće promjene. Činiti dobro u današnjem vremenu, dovoljan je iskorak.”, naglasila je Kurtagić. Dodala je kako će za mlade volonterke i volontere Crvenog križa Kantona Sarajevo biti održana važna i zanimljiva edukacija na temu “Liderstvo, organizacija i akcija”.

Za našu strukturu i timove u općinskim organizacijama bitan je timski rad, ali i lider. Mi radimo na projektima i aktivnostima u kojima tim ide od ideje do realizacije. Samo dobar tim ostvaruje pozitivne rezultate. Zato smo izabrali ovu temu, kako bi naučili šta je dobar tim, šta je dobar lider i kako graditi odnose u timu. U večernjim satima upriličićemo i druženje, i nadam se i zapjevati i proslaviti sve humane ciljeve koje nastojimo ostvariti u najvećoj svjetskoj humanitarnoj organizaciji. Ponosni smo što smo dio nje.”, dodala je.

Tokom radionice mlade su posjetili četiri mlada volontera iz UNDP-a.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.