Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH dr. Denis Bećirović razgovarao sa delegacijom Crvenog križa Federacije BiH

U povodu 100 godina djelovanja Crvenog križa u Bosni i Hercegovini i 15 godina uspješnog rada Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine prvi zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Denis Bećirović primio je 24.01.2013. godine delegaciju Crvenog križa Federacije BiH. Tom prilikom, generalni sekretar Namik Hodžić i stručni saradnik za zdravstvo Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine Nevenka Milanović upoznali su dr. Bećirovića o provedenim aktivnostima i uspjesima Crvenog križa FBiH i projektima koji trebaju da se realizuju u 2013. godini.

Istovremeno, uputili su molbu g. Bećiroviću da učini dodatne napore na nivou Vijeća ministara i Parlamenta BiH da se Društvu Crvenog krsta/križa BiH osigura značajnija finansijska podrška u Budžetu BiH, kao i da se ubrzaju procedure na izmjenama i dopunama Zakona o Društvu Crvenog krsta/križa BiH koji je upućen prema Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH. Zahvaljujući i čestitajući na značajnim rezultatima koji su postignuti uprkos nepovoljnoj društvenoj klimi, kao i na izdavanju reprezentativne fotomonografije posvećene 100-godišnjici postojanja, dr. Bećirović je u razgovoru izrazio nadu da će Crveni križ Bosne i Hercegovine realizirati sve svoje planirane aktivnosti u 2013 godini.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.