Zajednička press konferencija Ureda Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata i CKFBiH

Dana 01.08.2013.godine u prostorijama Crvenog križa Federacije BiH, održana je zajednička press konferencija Ureda Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata i Crvenog križa Federacije BiH.

Predstavnici navedenih partnerskih humanitarnih organizacija predstavili su javnosti svoje aktivnosti koje ovih dana provode u segmentu pružanja humanitarne pomoći dijelu najugroženijeg stanovništva Bosne i Hercegovine.

Između ostalog, Ured CP UAE je obezbijedio novu odjeću i obuću za 10.000 malodobne djece iz ugroženih porodice i djece bez jednog ili oba roditelja, ukupne vrijednosti oko 500.000,00 KM. Svako dijete koje je u stanju socijalne potrebe dobit će komplet odjeće koji se sastoji od trenerke, majice, 12 pari čarapa i obuće. Kompleti će se podjeliti u saradnji sa Crvenim križem Federacije BiH, Medžlisom Islamske zajednice uBiH, te brojnim domovima za nezbrinutu djecu i djecu sa posebnim potrebama.

 

Ova organizacija i dalje nastavlja sa dosadašnjim projektima koji uključuju novčanu pomoć djeci jetimima (djeci bez roditelja), među kojima je 4000 stalnih članova organizacije, pomoći ugroženima u vidu odjeće, školskom priboru, te projektu prehrambenih paketa za postače.

Crveni križ Federacije BiH je obezbijedio 600 paketa hrane i 600 paketa higijene ukupne vrijednosti oko 30.000,00 KM. Navedena pomoć će se putem kantonalnih organizacija Crvenog križa distribuirati siromašnim građanima u Federaciji BiH.

Navedenom prilikom javnosti je prezentiran plakat Crvenog križa Federacije BiH  namijenjen prikupljanju novčane pomoći Kantonalnoj bolnici“Dr.Irfan Ljubijankić“ u Bihaću.

Struktura Crvenog križa Federacije BiH (Kanton Sarajevo, Novi Travnik, Goražde) će u petak, 02.08.2013.godine uručiti svoju skromnu pomoć Kantonalnoj bolnici u Bihaću koja se sastoji od higijenskih potrepština, posteljine, pelena za djecu i odrasle i deka), a određenu količinu pomoći donirati će i kompanija Violeta iz Gruda.

Takođe za sve korisnike kuhinja Crvenog križa u Sarajevu i Mostaru, imajući u vidu predstojeće Bajramske blagdane, u toku naredne sedmice uručiti će se skromni pokloni koji su nabavljeni iz vlastitih sredstava i uz podršku donatora firmi Đekos d.o.o. i Debos d.o.o iz Sarajeva.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.