X državno takmičenje „Misli Mine“: Najbolja ekipa CK Centar – OŠ “Silvije Strahimir Kranjčević“

X državno takmičenje „Misli Mine“ ekipa osnovnih škola iz programa Upozoravanje na opasnost od mina Društva Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine održano je 07.06.2019. godine u prostorijama OŠ „Zalik“ u Mostaru. Suorganizator takmičenja je bio Crveni križ Grada Mostara.

Takmičenje je organizovano i održano u skladu sa opštim propozicijama. Na takmičenju su učestvovale pobjedničke ekipe sa entitetskih takmičenja.

Žiri je bio u sastavu od tri člana: Ivana Grujić, predsjednik žirija – DCKBiH, Amir Omerdić, član žirija – BHMAC i Ivica Novak, član žirija – Federalna uprava Civilne zaštite.

G-din Alen Kajtaz, sekretar Crvenog križa Grada Mostara zvanično je otvorio takmičenje. Takmičarima i gostima obratili su se:

  • ambasador Tomaž Lovrenčić, direktor ITF-a,
  • g-đa Zorica Lučić ispred MKCK,
  • g-din Džemal Juklo, direktor OŠ „Zalik“.

Pobjednik ovogodišnjeg takmičenja bila je ekipa O.Š „Silvije Strahimir Kranjčević“ iz Sarajeva, ali su svi učesnici pokazali visok nivo znanja, što će doprinijeti njihovom sigurnom ponašanju u minski ugroženim područjima.

PLASMAN EKIPA:

  • Prvo mjesto je osvojila ekipa O.Š „Silvije Strahimir Kranjčević“ – Sarajevo
  • Drugo mjesto je osvojila ekipa O.Š „Tojšići“ – Kalesija
  • Treće mjesto je osvojila ekipa O.Š „Vaso Pelagić“ – Pelagićevo

Na takmičenju učestvovale su u ekipe iz O.Š „Suljo Čilić“ – Jablanica, O.Š „Vuk Karadžić“ – Višegrad i O.Š „ Nikola Tesla“ – Derventa.

X državno takmičenje Misli Mine učenika osnovnih škola je realizovano uz finansijsku podršku ITF-a i Međunarodnog komiteta Crvenog krsta/križa – delegacija u Sarajevu.

Ekipama i školama koje su osvojile prvo, drugo i treće mjesto su uručene vrijedne nagrade, medalje, pehari i diplome, a svim učesnicima zahvalnice za učešće na takmičenju.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.