Vrijedna donacija kompanije “X express” za kuhinje Crvenog križa

Kuhihnje Crvenog križa u Sarajevu i Mostaru zaprimile su vrijednu donaciju od kompanije “X express” brza pošta. Riječ je o donaciji osnovnih životnih namirnica poput brašna, ulja, soli, šećera i sl., ali i određenih higijenskih potrepština.

Činjenica je, nažalost, da broj korisnika usluga javnih kuhinja raste iz dana u dan, a zaposleni i volonteri kuhinja svakodnevno se susreću sa izazovom i pitanjem da li će imati dovoljno namirnica da pripreme obroke za sve koji ga trebaju.

  • Sve je više naših sugrađana koji zbog pandemije koronavirusa jedini siguran obrok imaju u javnim kuhinjama. Upravo zbog toga ova donacija kuhinji Crvenog križa Kantona Sarajevo, koja dnevno spremi 1.115 obroka, mnogo znači – kazala je Enaida Višo, sekretar Crvenog križa Kantona Sarajevo.

Naime, “X express” brza pošta kao društveno odgovorna kompanija osim kuhinja Crvenog križa u Sarajevu i Mostaru pomoći će rad još dvije javne kuhinje u Tuzli i Banjaluci. 

  • Naša kompanija, kao društveno odgovorna, želi pomoći, ali podstaći ostale subjekte , pjedince, firme i kompanije, da se uključe i pomognu sugrađanima u svojim lokalnim zajednicama u skladu sa svojim mogućnostima – poručio je Nihad Ibišević, predstavnik kompanije “X express”.

Iz Crvenog križa Kantona Sarajevo pozvali su sve društveno odgovorne kompanije da slijede dobar primjer “X expressa” te da se uključe i pomognu svojim sugrađanima onoliko koliko su u mogućnosti. 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.