Uručene nagrade pobjednicima konkursa „Trenuci sreće mladosti treće“

Dana 04.02. 2014. godine u prostorijama Crvenog križa Federacije BiH upriličena je dodjela nagrada pobjednicima konkursa “Trenuci sreće mladosti treće”. Konkurs Društva Crvenog krsta/križa BiH za najbolju fotografiju na temu “Trenuci sreće mladosti treće” pokrenut u okviru kampanje za aktivno starenje, okončan je 23. januara 2014. godine. Fotografija nagrađena u skladu sa pravilima konkursa je “Najbolje prijateljice“ autorice Emine Mešić. Odlukom Crvenog krsta/križa BiH posebno priznanje je dodijeljeno autorici fotografije „Druženje-Deda i unuk slažu puzle“, Maji Jugo. Nagrade su uručili g. Dušan Kulušić, generalni sekretar DCK/K BiH  i g. Michele Reza Sanchez, predstavnik Međunarodne federacije društva Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca u BiH uz čiju podršku se realizuje projekat “Aktivno starenje”.

Konkurs „ Trenuci sreće mladosti treće“  je pokrenut kako bi se skrenula pažnja javnosti na značajnu ulogu starijih u društvu i odgovornost svih nas da stvorimo prilike u kojima svako u trećoj dobi ima dobar kvalitet života i mogućnosti da iskoristi svoje potencijale.

Društvo Crvenog krsta/križa BiH je kroz svoj dugogodišnji rad uvidjelo potrebu promovisanja zdravog stila života i aktivnog starenja na koje se gleda kao na ključ za osiguravanje ravnopravne uloge osoba treće životne dobi u društvu. Od izuzetne je važnosti da se, slijedeći primjere zemalja EU i regiona, i u BiH preduzmu koraci ka strateškom promišljanju o starijim osobama koje će dugoročno rezultirati prilikama za bolji i kvalitetniji život starijih osoba.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.