Uposlenici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Sisak i članovi Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak posjetili mlade Crvenog križa Kantona Sarajevo

U posjeti mladima Crvenog križa Kantona Sarajevo 13. i 14. novembra  2015. godine bili su uposlenici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Sisak i članovi Kluba mladih Crvenog križa Gimnazije Sisak.

Mladi Crvenog križa Kantona Sarajevo i Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine goste iz Siska primili su u sjedištu Crvenog križa FBiH i tom prilikom  razmjenili volonterska iskustva, upoznali svoje vršnjake s aktivnostima koje provode u svom gradu, te upriličili zajedničku radionicu na temu komunikacijskih vještina.

Drugi dan posjete gostiju iz Siska bio je posvećen obilasku grada Sarajeva, gdje su mladi volonteri Crvenog križa Kantona Sarajevo proveli   svoje vršnjake gradom i upoznali s bogatom istorijom i znamenitostima grada Sarajeva s posebnim naglaskom na bogatstvo kulturnih raznolikosti.

Ova posjeta dio je aktivnosti u sklopu projekta “Upoznaj i prihvati”, koji GDCK Sisak provodi s ciljem upoznavanja kulturnih različitosti, prihvaćanja raznolikosti, te razvijanja tolerancije i smanjenja diskriminacijskog ponašanja kod mladih.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.