Udružene snage: 160 domaćinstava u Hrasnu (Kalesija) dobilo vodu

Zahvaljujući sredstvima  donatora i općine Kalesija, 160 domaćinstava u Hrasnu danas je dobilo vodu.

Naime, na prijedlog CK Kalesija i iskazane potrebe za ovim projektom, a zahvaljujući saradnji Crvenog križa Federacije BiH i Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana, koji su obezbjedili donatorska sredstva, pušten je u upotrebu bazen za vodu u Hrasnu, koji će snabdijevati oko 160 domaćinstava.

Donatori su zadovoljni urađenim poslom, istakavši da su do sada pomagali Kalesiju, a to će i ubudućnosti da nastave kako bi vidjeli osmijeh na licu onih kojima njihova donacija pomogne.

Hvala našim donatorima koji su odlučili da doniraju  sredstva i pomognu mještane. Općina Kalesija je sufinansirala izgradnju bazena za vodu u iznosu od 51.000 KM, dok je pomenuta organizacija učestvovala sa 40.000 KM, rekao je općinski  načelnik prilikom puštanja u upotrebu bazena.
Na kraju općinski načelnik i član Odbora za izgradnju vodovoda u Hrasnu Donjem Šemsudin Ćatić donatorima su uručili poklone i zahvalnice za sve ono što su uradili za Kalesiju i njene građane.

John Coopera i sestru Keren Cooper, predstavnike Crkve Isusa Krista svetaca posljednjih dana, prije polaska u Kalesiju primio je generalni sekretar CK FBiH, Namik Hodžić, istakavši značaj ovog projekta, i dobrobiti za mještane u Hrasnu u općini Kalesija. Još jednom je istakao zahvalnost što su prepoznali našu inicijativu i projekat te donatorskim sredstvima pomogli, a što je najvažnije, istakao je, olakšaće život domaćinstvima u ovom naselju.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.