U povodu obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca premijer Federacije BiH primio predstavnike Crvenog križa FBiH

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je danas, povodom Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, predsjednika i sekretara Crvenog križa/krsta Federacije BiH Ivu Juričevića i Namika Hodžića i sekretare Crvenog križa kantona. Ukazujući na nezamjenjivu ulogu Crvenog križa/krsta, posebno u kriznim situacijama, premijer Nikšić čestitao je čelnim ljudima i uposlenicima, te članovima i volonterima ove humanitarne organizacije današnji datum, te im zahvalio na dosadašnjem nesebičnom angažmanu. Posebno se osvrnuo na značaj volonterizma i potrebu njegovog daljnjeg razvoja u našoj zemlji. “Izuzetno uvažavam ljude koji na ovakav način pomažu zajednicu. Sa zadovoljstvom sam spreman da i lično učestvujem u akcijama volontiranja koje organizira vaša humanitarna organizacija”, kazao je Nikšić. Dodao je kako će Vlada FBiH kao i do sada biti partner, te pomagati i podržavati rad ove organizacije, njenih volontera i aktivista.

Predstavnici Crvenog križa/krsta iskazali su zahvalnost Nikšiću na razumijevanju, pomoći i podršci koju im on kao premijer i Vlada FBiH pružaju, te ukazali na značaj, ciljeve i misiju ove humanitarne organizacije. Predstavili su i aktivnosti koje poduzimaju povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca, kao i buduće  planove koji su u okviru njihovog mandata.
Crveni križ FBiH je zbog posebnih zasluga i podrške, federalnom premijeru i njegovom savjetniku za rad i socijalnu politiku Ivici Mladini uručio Povelju kojom su promovirani u počasne članove ove organizacije.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.