U Parlamentu BiH održan Okrugli sto pod nazivom „Značaj i uloga Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine u društvu”, koji je moderirao i uz pomoć saradnika pripremio Namik Hodžić, generalni sekretar

U povodu obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca 08.05.2014. godine u zgradi Parlamentarne Skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu u organizaciji Stručnih službi Crvenog križa FBiH i Društva Crvenog krsta/križa BiH  upriličen je Okrugli sto na temu „Značaj i uloga Crvenog križa/krsta Bosne i Hercegovine u društvu“. Učesnike Okruglog stola je na početku pozdravio dječiji hor „Princess krofne“ izvedbom promotivnih pjesama u oblasti dobrovoljnog davalaštva krvi i borbe protiv pušenja, autora Namika Tarabića, a izdavača CK FBiH. Uvodnim izlaganjem učesnicima se obratio Predsjednik DCK BiH, mr. Rajko Lazić, a zatim je u nastavku o Značaju i ulozi Crvenog krsta/križa BiH u društvu govorio glavni tajnik DCK/K BiH Branko Leko.

Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa porijeklom, upotrebom i zaštitom znaka Crvenog križa/krsta koju je kroz prezentaciju predstavio generalni sekretar Crvenog križa FBiH Namik Hodžić. Na Okruglom stolu su od strane predstavnika entitetskih organizacija (CK FBiH i CK RS) prezentirani i Planovi aktivnosti u Nedjelji/Tjednu Crvenog križa/krsta i Crvenog polumjeseca, te proglašeni najbolji literarni radovi na temu „Moja priča o Crvenom križu/krstu“ (konkurs koji su raspisale entitetske organizacije CK FBiH i CK RS).

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.