U ORGANIZACIJI CRVENOG KRIŽA FEDERACIJE BIH U BIHAĆU ODRŽANI 2. FEDERALNI SUSRETI DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI

Ovog vikenda, u povodu obilježavanja Svjetskog dana DDK ( 14.6. ) u organizaciji Crvenog križa Federacije BiH i domaćinstvo CK USK-a, u Bihaću su održani 2. Federalni susreti dobrovoljnih darivalaca krvi na kojima se okupilo oko 170 DDK iz Federacije BiH.

Uz tradicionalno druženje, na susretima su dodijeljena i najviša priznanja Crvenog križa Federacije BiH višestrukim darivaocima krvi, i to : 57. priznanja „Srebrna plaketa“ za DDK sa 50. i više darivanja krvi i 7. priznanja „Zlatni znak“ za DDK sa 100 i više darivanja krvi.

Susrete davalaca krvi je podržao i Potpredsjednik Federacije BiH, G-din Mirsad Kebo koji se, posredstvom svog savjetnika, g-dina Mirze Sulejmanovića, zahvalio svim DDK na humanosti koju svakodnevno pokazuju, a potom i uručio Odluku o dodjeli novčane pomoći u ukupnom iznosu od 5.000,00 KM za organiziranje akcija DDK ( za svih deset kantonalnih organizacija CK po 500,00 KM ).

Višestrukim davaocima krvi obratio se i g-din Ibrahim Nadarević, zastupnik Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH koji je istakao značaj DDK i Crvenog križa u segmentu obezbjeđenja krvi za bolesne i povrijeđene građane BiH.

Zbog vremenskih ( ne ) prilika, planirana sportska natjecanja nisu održana.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.