U Olovu za godinu dana prikupljeno 406 doza krvi

Održana je posljednja, ali i najuspješnija ovogodišnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi, u ovoj godini, u organizaciji Crvenog križa općine Olovo.

Akciji  se odazvalo 59 davalaca od kojih 42 muškarca i 17 žena. Ljekarski pregled nisu zadovoljile četiri osobe tako da je ukupan broj prikupljenih doza krvi 55.

  • Sa ovom akcijom zaključili smo broj od 406 doza krvi u ovoj godini. Zahvaljujemo se svim davaocima koji su učestvovali, ne samo danas nego na svim akcijama tokom čitave godine. Zahvaljujemo i vrijednim volonterima koji su bili tu tokom cijele godine. uz svaku od 12 redovnih i 2 vanredne akcije. Tri osobe su dana prvi put darovale krv, dok je npr. Miralem Kopić krv darovao 22. put, Vahidin Gurda 25., Amela Kerla 30., Fahrudin Kolak 34., Adil Smajić 47. i Senahid Bešlija 61. put – ističu iz ove općinske organizacije Crvenog križa.

Nakon akcije upriličeno je i druženje davalaca pod pokroviteljstvom načelnika za sve one koji su u ovoj godini dali krv više od tri puta, žene, odnosno, četiri mušakrci.

Akcija i druženje darivaoca održani su u skladu sa svim higijensko-epidemiološkim mjerama.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.