U Kalesiji potpisan ugovor o donaciji za izgradnju vodovoda u Donjem Hrasnom

U kabinetu načelnika Općine Kalesija Rasima Omerovića potpisan je 19.11.2013. godine ugovor između LDS Charities iz SAD-a, kao donatora, Crvenog križa Federacije BiH i Općine Kalesija o realizaciji projekta vodosnabdijevanja u kalesijskom naselju Donje Hrasno. Projektom, koji su potpisali Ron Dejvison (Ron Davison), predstavnik Mormonske crkve, Namik Hodžić, generalni sekretar Crvenog križa F BiH, i kalesijski načelnik Rasim Omerović, predviđen je završetak druge faze izgradnje vodovoda u Donjem Hrasnom dovođenjem vode iz bazena na Pješavici. LDS Charities će obezbijediti oko 40 hiljada maraka za nabavku materijala, a Općina je na sebe preuzela brigu o izvođenju radova: iskop kanala i izgradnju cjevovoda.

Ron Dejvison, predstavnik Crkve Isusa Krista, je izrazio zadovoljstvo što su u mogućnosti da pomognu ljudima u Kalesiji.
– Mi pomažemo ljudima koji žele sami sebi da pomognu. Sa Kalesijom imamo dobru saradnju i nadamo se da će se ona i ubuduće nastaviti, kazao je Ron Dejvison.
Nadu da će se saradnja nastaviti izrazio je i kalesijski načelnik Rasim Omerović, koji je podsjetio da je sa Mormonskom crkvom ranije realiziran sličan projekat o vodosnabdijevanju naselja Brda. Načelnik Omerović je gostima uručio i skromne poklone.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.