Svjetski humanitarni dan u Unsko-sanskom kantonu

Svjetski humanitarni dan volonteri Crvenog križa USK proveli su u privremenom prihvatnom centru Borići, a posjetili su i organizacije Merhamet, Javnu kuhinju Imaret i punkt Velečevo u Ključu.

U Borićima volonteri su sa najmlađim stanovnicima ovog centra sadili cvijeće te ih zabavljili različim društvenim igrama.

U Merhametu su volonteri pomagali prilikom podjele prehrambenih paketa, a u Javnoj kuhinji Imaret Bihać volonteri su spakovali 60 paketa za ugroženo stanovništvo te pomogli u podjeli ručka. Crveni križ Unsko-sanskog Kantona osigurao je jabuke i sokove pa su volonteri tokom podjele ručka i paketa dijelili i voće i sokove.

Crveni križ općine Ključ

Mladi Crvenog križa općine Ključ Svjetski humanitarni dan obilježili su podjelom voća i slatkiša građanima te su proveli vrijeme sa porodicama na punktu “Velečevo” gdje su pripremili roštilj za korisnike i volontere.

Crveni križ općine Bosanski Petrovac

Mladi Crvenog križa općine Bosanski Petrovac učestvovali u aktivnostima koje su sprovedene u PPC “Borići” i “Merhamet” Bihać, dok je ostatak volontera podijelio prehrambene pakete građanima kojima je to bilo neophodno.

Iz Crvenog križa Unsko-sanskog kantona zahvalili su svim volonterima na učešću u ovim aktivnostima te istakli kako ih svakom akcijom čine sve ponosnijim.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.