Svjetski dan borbe protiv tuberkuloze obilježen nizom aktivnosti u strukturi CKFBiH

CRVENI KRIŽ OPĆINE CENTAR

Crveni križ općine Centar je organizovao i realizovao niz aktivnosti povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv tuberkuloze (24.03.), a u skladu sa Programom i planom rada Tima mladih CK Centar i Crvenog križa općine Centar Sarajevo kako slijedi:
• Dobrovoljno darivanje krvi u Prvoj gimnaziji  (40 učenika se prijavilo, a 30 je darivalo krv)
• Obuka realističkog prikaza povreda /markiranata za učenike iz devet (9) srednjih škola sa područja Općine Centar Sarajevo ( učestvovali Nejir Saračević – predavač, Mirha Beganović, Sara Špirić i Ella Alihodžić )
• U saradnji sa zdravstvenim profesionalcima u Crvenom križu (dr.Adis Kukuljac) organizovali su radionicu za učenike iz devet (9) srednjih škola sa područja Općine Centar Sarajevo i volontere CK Centar na temu “Tuberkuloza – prevencija i način zaraze”.

CRVENI KRIŽ GRADA CAZINA

Crveni križ Cazin obilježio je 24.mart – Svjetskii dan borbe protiv tuberkuloze. Održano je predavanje za mlade CK-a  na temu “Zaustavimo tuberkulozu prevencijom zajedno”. Predavanje je održao dr.Haris Beširević.

CRVENI KRIŽ OPĆINE STARI GRAD

Crveni križ općine Stari grad Sarajevo je povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv tuberkuloze postavio  info-pult i radio na uličnoj promociji organizacije i prevenciji zaraze od tuberkuloze, te u suradnji sa zdravstvenim profesionalcima u  prostorijama Crvenog križa općine Stari grad organizovao edukacijske radionice za učenike osnovnog i srednjeg obrazovanja i  mlade volontere  na temu „Tuberkuloza – prevencija i način zaraze“. Edukacijsku radionicu vodile su dr. Amina Ibrahimović – Mahmutović i dr. Eldina Smajić – Mešević.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.