Sretna Nova godina!

Ispraćamo godinu koja je zbog virusa COVID-19 značajno otežala naš humanitarni rad, ali nas je istovremeno podstakla i motivirala da pronalazimo i osmišljavamo nove pristupe kako bi u ograničenim uslovima uspjeli ispuniti našu humanu misiju i bili oslonac jedni drugima. Godina u kojoj smo, pored svih objektivnih barijera, postigli značajne rezultate naspram različitih potreba naših sugrađana i zajednice.

Iza nas je godina u kojoj smo morali čuvati vlastito i tuđe zdravlje. Godina u kojoj smo, nažalost, izgubili i naše najbliže saradnike i prijatelje, koje nećemo zaboraviti.

Naši volonteri  su nas po ko zna koji put učinili ponosnim, a to, naravno, ne bi bilo moguće bez profesionalaca u strukturi Crvenog križa Federacije BiH.

Upravo zbog toga, želimo Vam sretnu i uspješnu 2022. godinu i zahvaljujemo vam se na odgovornom radu i saradnji, uz nadu da ćemo u narednoj godini raditi u boljim uvjetima, da ćemo biti zdravi, ali i da ćemo, na obostrano zadovoljstvo, bilježiti još bolje rezultate u provedbi mandata i misije Crvenog križa. Sretna Nova 2022.godina – poručili su u novogodišnjoj čestitci predsjednik i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Marko Sinanović i Namik Hodžić.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.