Socijalno poduzeće INkluziV Orašje: Zapošljavamo osobe sa invaliditetom

Skupština Crvenog križa općine Orašje donijela je, još u maju, odluku o osnivanju gospodarskog društva pod nazivom INkluziV d.o.o. sa sjedištem u Orašju. Gospodarsko društvo će se baviti proizvodnjom, trgovinom, ugostiteljstvom i pružanjem usluga, a osnovni cilj njegova osnivanja jest zapošljavanje osoba s invaliditetom. Za direktoricu je imenovana Katarina Orkić.

Socijalno poduzeće INkluziV bavi se trgovinom, proizvodnjom, i uslužnom djelatnošću. Ima za cilj zapošljavanje osoba sa invaliditetom, kao i žena, s ciljem sprečavanja odlaska mladih iz  Orašja.

“INkluziV je registriran u junu ove godine, trenutno je dvoje zaposlenih, a sad nam je prioritet zaposliti 10-12 osoba sa invaliditetom. To ćemo svakako uraditi preko biroa. Lokalna zajednica nas još upoznaje, a do sada smo imali narudžbe bedževa, privjesaka, i kupci su zadovoljni. Firme nas još upoznaju i svakako vjerujemo da ćemo rasti. Trenutno nam najviše pomaže Crveni križ Orašje. Primjera radi, pravnica je trudnica, potpisala je ugovor na neodređeno. Te priče želimo pričati., naglašava Katarina Orkić, direktorica ovog poduzeća.

 

 

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.