Široki Brijeg: U akciji dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno 75 doza

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi za građanstvo, koja je održana u ponedjeljak u restoranu ”Kod Čolića” u Širokom Brijegu, prikupljeno je 75 doza krvi, a odazvalo se 85 darovatelja.

Riječ je o prvoj akciji u 2019. godini koju je organizirao Crveni križ Grada Širokog Brijega u suradnji s Transfuzijskim centrom Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, a pod pokroviteljskom Grada Širokog Brijega.

Akciji je pristupio i rekorder Širokog Brijega Ivica Šaravanja kojemu je ovo bilo 64. dobrovoljno darivanje krvi. Također, svim darovateljima bio je osiguran besplatan obrok zahvale.

”S obzirom da smo u 2018. godini imali više akcija te da su posljednje dvije bile krajem studenog i početkom prosinca, jako smo zadovoljni prikupljenim dozama i odazivu te se iskreno zahvaljujemo svim našim sugrađankama i sugrađanima koji su pristupili akciji”, istaknuli su iz širokobriješkog Crvenog križa.

Podsjećamo, tijekom 2018. godine u 14 akcija dobrovoljnog darivanja krvi na području Širokog Brijega prikupljeno je 600 doza krvi što je skoro polovica ukupno prikupljenih doza u cijeloj Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.