Obilježena Sedmica borbe protiv tuberkuloze

U sklopu obilježavanja Sedmice borbe protiv tuberkuloze u sjedištu Crvenog križa Federacije BiH, pored ostalog, organizirana je i edukacija o ovoj pošasti za mobilne timove, koji rade sa migrantima.

Radionicu je realizirala doktorica Adna Čelik, a učestvovalo je 20 volontera, članova različiih mobilnih timova.

Treba istaći i da su povodom Sedmice tuberkuloze izrađene i posebne brošure o tuberkulozi na arapskom jeziku koje, su timovi širom Federacije BiH dijelili osobama u pokretu.

Crveni križ grada Goražde

Povodom obilježavanja Sedmice borbe protiv tuberkuloze volonteri i profesionalci Crvenog križa grada Goražde organizirali su niz aktivnosti.

Naime, u gradu je vršena distribucija promotivnog materijala, a sa građanima Goražda rađena je i anketa vezana za poznavanje ove bolesti.

Također, bili su u posjeti nekoliko osoba koje su prebolovale tuberkuloze te su im uručeni prehrambeni paketi.

Iz ove organizacije zahvailli su svim građanima Goražda i volonterima, koji su učestvovali u ovoj akciji.

Crveni križ općine Stari Grad

Crveni križ općine Stari Grad Sarajevo realizirao je niz aktivnosti povodom obilježavanja Sedmice borbe protiv tuberkuloze.

U prostorijama ove lokalne organizacije organizirano je predavanje o temi prevencije i provođenja mjera zaštite i samozaštite sa posebnim  osvrtom na zaštitu oboljelih od tuberkuloze posebno uzimajući u obzir situaciju sa virusom COVID-19.

Iz ove lokalne organizacije istakli su kako Sedmicu borbe protiv tuberkuloze koriste kako bi podigli svijest o tuberkulozi, ali i da inspiriraju na akciju kako bi ovoj pašasti napokon došao kraj.

Također, mladi Crvenog križa općine Stari Grad Sarajevo vršili su distribuciju informativnog materijala i markica na ulicama ove općine.

Crveni križ općine Donji Vakuf

Povodom obilježavanja Sedmice borbe protiv tuberkuloze volonteri i profesionalci Crvenog križa općine Donji Vakuf organizirali su niz aktivnosti među kojima je distribucija promotivnog materijala, prodaja markica, pregled stanovništva, anketiranja građana, posjeta i obilazak oboljelih od tuberkuloze.

Pregled stanovništva obavljen je u Mjesnoj zajednici Sokolina.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.