Rudarska Breza u još jednoj odličnoj akciji prikupila 106 doza krvi

Crveni križ općine Breza još jednom je organizirao uspješnu akciju darivanja krvi sa transfuzijskim centrom Kantonalne bolnice Zenica. Akcija je održana 03. i 04. septembra 2020. godine, a odazvao se 121 darivalac od kojih je 106 darivalo krv dok ostalih 15 iz zdravstvenih razloga nisu bili u mogućnosti.

  • Moramo biti ponosni na naše darivaoce koji su po ko zna koji put  pokazali svoju humanost te se odlučili da u ovo teško vrijeme borbe protiv korinovarisa pokažu svoju odlučnost da pomognu onima kojim je potrebna pomoć – ističu iz CKO Breza.

Naime, činjenica je da su drastično smanjene ali ne i potrebe naših sugrađana tako da je odvažnost građana Breze višestruko značajna.

  • Po ko zna koji puta nadasve ovim humanim  ljudima  se želimo zahvaliti  na njihovoj ličnoj i kolektivnoj odgovornosti i solidarnosti jer to mogu samo rudari i naši sugrađani  sa velikim srcem  i nesebičnom dušoom – ističu iz Crvenog križa.

Podsjetimo, od početka godine do sada je prikupljeno 207 doza krvi za KB Zenica što Brezu svrstava u prve redove darivaoca na nivou Kantonam ali i Federacije u odnosu na broj stanovnika Općine.

Veliki doprinos pri realizaciji akcije i ovaj put dali su volonteir i mladi koji su kao i do sada bezbroj puta pokazali odvažnost i nesebičnost.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.