Promocija projekta „Skrining vida kod djece u općini Tuzla“

U sklopu aktivnosti na obilježavanju Svjetskog dana i Nedjelje/Tjedna Crvenog križa i Crvenog polumjeseca dana 15.05.2013 godine Crveni križ FBiH, Crveni križ Tuzlanskog kantona i Crveni križ općine Tuzla u saradnji sa američkom humanitarnom organizacijom „LDS Charities“ organizira promociju projekta „Skrining  vida kod djece u općini Tuzla“. Press konferencija na kojoj će javnosti biti prezentiran pomenuti projekat održat će se u Domu penzionera (Sala Ljubičica) u Tuzli sa početkom u 11,00 sati.

Uz sponzorstvo LDSC iz SAD-a, partnerstvo sa Crvenim križem Federacije BiH (Crveni križ TK i općine Tuzla), podršku Federalnog ministarstva zdravstva, predložen je model testiranja skrininga vida kod djece u općini Tuzla, u saradnji sa sljedećim organizacijama u zajednici: Crveni križ (TK i općine Tuzla), MONKS Tuzlanskog kantona, Klinika za očne bolesti UKC Tuzla, Dom zdravlja Tuzla i Zavod za javno zdravstvo Tuzla.
Svrha programa skrininga vida kod djece je indentifikovati i izvršiti skrining vida kod djece predškolskog i školskog uzrasta kako bi se uočila moguća oštećenja vida.
Namjera je donatora, Crvenog križa i drugih partnera da se projekat u skladu sa mogućnostima nastavi i na ostalim područjima Federacije BiH i BiH.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.