Projekat: Mladi idu dalje – edukacijske radionice za lidere mladih CKFBiH

Crveni križ Federacije BiH je u proteklom periodu organizirao edukacije za više od 30 lidera mladih iz različitih lokalnih organizacija.

Edukacije za lidere mladih održale su se u Donjem Vakufu, a uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i okupile su mlade volontere iz Orašja, Cazina, Goražda, Kreševa, Bugojna, Novog grada, Travnika, Banovića, Kiseljaka, Kalesije, Žepča, Maglaja, Novog Travnika, Ilijaša, Ilidže, Živinica, Tuzle, Centra Sarajevo, Lukavca, Mostara i Donjeg Vakufa.

Stručne radionice bile su posvećene temi o Prevenciji ovisnosti putem kojih se razgovaralo o lošem utjecaju narkotika i psihoaktivnih supstanci, posljedicama na cjelokupno zdravlje, te su mladi imali priliku kreirati plan aktivnosti za obilježavanje Međunarodnog dana borbe protiv ovisnosti i online kampanju koju će sprovesti širom Federacije BiH. Edukacije su održale dugogodišnje volonterke iskusne zdravstvene radnice i psihologinje.

“Ovakve radionice su značajne za sve mlade ljude, pored toga što mladi imaju priliku naučiti nešto novo također imaju priliku i nadograditi znanja i razvijati svoje vještine” – ističe Muamer Đedović, predsjednik mladih Crvenog križa Federacije BiH.

Pored toga mladi su održali i svoju Konferenciju na kojoj su razmatrali izvještaj o radu, te kreirali plan rada za naredni period.

“Važno je da mladi ljudi, volonteri naše organizacije imaju priliku da uče, da se razvijaju, ali i da kreiraju sami svoj plan djelovanja u cilju osnaživanja organizacije i aktivnosti koje su usmjerene prema krajnjim korisnicima” – navodi Julia Matošević, predsjednica Kluba mladih Crvenog križa Federacije BiH.

Ovaj susret je samo jedan od pozitivnih primjera koje Crveni križ organizira za svoje volontere a sve u cilju unaprijeđenja rada i razvoja svih oblasti i programa koje ova organizacija svakodnevno sprovodi.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.