Prikupljena pomoć za Mirsada Halilovića u akciji koju je pokrenuo Crveni križ općine Gornji Vakuf- Uskoplje

Dana.06.02.2015.godine pokrenuta je akcija prikupljanja novčane pomoći za Mirsada Halilovića, koji je obolio od teške bolesti, od strane Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje.

Simptome ove bolesti teško je uočiti u ranijoj fazi, ali bitno je da se dijagnosticira prije nego se proširi na druge organe. Ukoliko se otkrije pravovremeno, uspješnost liječenja je od 50 do 75 posto. Mirsad je u septembru prošle godine hospitaliziran na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i od tada počinje njegova bitka sa ovom veoma rijetkom bolešću. Trenutno je Mirsad pušten na kućno liječenje odakle redovno ide na terapije u Sarajevo. Višemjesečno liječenje u bolnici finansijski je porodicu mnogo koštalo te su na mnoge zahtjeve njegovih bližnjih teška srca pristali da se objavi apel za pomoć. Doktori u Sarajevu su Mirsadu odredili za početak šest terapija koje sa putovanjima koštaju oko dvadest hiljada KM, te nažalost Mirsadova porodica ne može sama da finansira ovo liječenje.

Halilović je oženjen i živi sa suprugom, majkom i bratom u naselju Vrse. Crveni križ Gornji Vakuf-Uskoplje pokrenuo je akciju prikupljanja pomoći za ovog mladog čovjeka.

Akcija je uspješno završena 20.05.2015.godine koja je išla preko Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje. Na račun Crvenog križa Gornji Vakuf-Uskoplje uplaćeno je 10.158.00 KM, te su uposlenici i volonteri ova sredstva uručili Mirsadu Haliloviću.

Ovim putem se zahvaljujemo svim građanima grada Gornji Vakuf-Uskoplje, građanima naše države i dijaspori koji su dali veliki doprinos ovoj akciji.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.