Prezentacija slikovnice „Mapa sa blagom“ u sklopu programa Upozoravanje na opasnost od mina

Dana 30.09.2014. godine u sklopu programa Upozoravanje na opasnost od mina u O.Š. „Mirčina“ u Mirčini, općina Gračanica, predstavljena je slikovnica „Mapa sa blagom“, autora g-dina Jasena Brajlovića, koja obrađuje tematiku opasnosti od mina.

 


Na predstavljanju slikovnice su bili prisutni:g.  Sead Bajić, direktor škole, Amra Okanović, pedagog-psiholog škole,  Mustafa Bajić, zamjenik-pomoćnik načelmika općine Gračanica, Adil Kurtović, delegat u kantonalnoj skupštini Tuzlanskog kantona i aktivista u Crvenom ktižu općine Gračanica, Husnija Imamović, instruktor za upozoravanje na mine i sekretar Crvenog križa općine Gračanica, Lejla Sušić, regionalni koordinator UM – ICRC-a,  Jasen Brajlović,  autor slikovnice, Senadin Kumro – koordinator UM , Crveni križ  FBiH i OŠ „Mirčina“; VI, VIIa, VIIb i VIII razreda (96 učenika) sa nastavnicima.

Poslije uvodnog govora i predstavljanja slikovnice održano je predavanje učenicima o opasnostima od mina, te podijeljene slikovnice svakom učeniku. Učenici će na osnovu pročitanih slikovnica napisati literarni rad , a najbolja tri rada će biti i nagrađena.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.