Predsjednik i generalni sekretar održali koordinacijski sastanak sa rukovodstvom Crvenog križa K10/HBŽ i tajnicima Crvenog križa općina

U sjedištu Crvenog križa općine Livno, predsjednik i sekretar su 11.10.2017.godine održali Koordinacijski sastanak sa rukovodstvom Crvenog križa K10/HBŽ(predsjednik Zdravko Mioč, tajnik Stjepan Vidović i član Federalnog Predsjedništva Adela Škao) i tajnicima Crvenog križa općina: Livno, Tomislavgrad, Drvar, Glamoč. Sastanku su izostali tajnici Crvenog križa općina: Kupres(prisutan predsjednik Zdravko Mioč) i Bosansko Grahovo.

Glavna tema razgovora je bila provedba redovnih izbora u naprijed navedenim organizacijama Crvenog križa, shodno odluci, smjernicama, preporukama i naputcima Skupštine Crvenog križa Federacije BiH, a razgovaralo se i o aktualnim aktivnostima organizacija Crvenog križa u svim oblastima djelovanja, posebno u oblasti edukacije iz pružanje prve pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi, članstva, provedne projekta Mobilnih tehničkih timova u općinama Drvar, Bosansko Grahovo, Glamoč i Kupres, kao i finansiranja iz budžeta/proračuna organa vlasti.

Konstatirano je da izbori u navedenim organizacijama Crvenog križa kasne, da su probijeni zadati rokovi, te je zaključeno da je nužno poduzeti hitne mjere da se izbori na nivou organizacija Crvenog križa svih općina i Crvenog križa HBŽ/K10 održe do kraja mjeseca listopada tekuće godine. Također je zaključeno, da se u što kraćem roku organiziraju sastanci sa Vladom K10/HBŽ i Načelnicima općina u vezi financiranja projekta Mobilnih  tehničkih timova.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.