Poziv za učenike osnovnih škola za učešće na konkursu za izbor najboljeg likovnog rada na temu “Uklonite mine- Za sigurniji korak u budućnost“

Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine je povodom obilježavanja Nedelje/Tjedna “Upozoravanja na opasnost od mina” u Federaciji BiH (03.12.do10.12.)  raspisao konkurs za izbor najboljeg likovnog rada na temu: Uklonite mine-Za sigurniji korak u budućnost.

1.    Na konkurs za radove mogu se prijaviti svi učenici osnovnih škola iz Federacije BiH koji to žele, a jedan učenik može učestvovati samo sa jednim radom.
2.    Svi likovni radovi rade se na već naznačenu temu, a oni koji nisu u skladu sa temom neće biti uvršteni u konkurenciju
3.    Radovi moraju biti dostavljeni u Crveni križ općina, najkasnije do 20. 11. 2012. godine.
Crveni križ općine će odabrati po pet likovnih radova i poslati na Crveni križ kantona do 25. 11. 2012. godine. Koordinacioni odbori u Crvenom križu kantona biraju po pet najboljih radova i proslijeđuju u Crveni križ Federacije BiH.
4.    Radovi treba da stignu u Crveni križ Federacije BiH najkasnije do 30.11.2012. godine gdje će ih ocijeniti stručni žiri.
5.    Na svakom radu treba da stoje osnovni podaci o učeniku: Ime i prezime, razred i  odjeljenje, škola i mjesto, kao i ime predmetnog nastavnika. Također moraju biti ovjereni pečatom Crvenog križa kantona. Radovi koji ne budu imali naznačene podatke neće biti u konkurenciji za nagrade.
6.    Nagrađuju se tri najuspješnija likovna rada.
7.    Radove za nagradu će odabrati komisija Crvenog križa Federacije BiH, sastavljena od likovnih stručnjaka.
8.    Nagrade najboljim radovima obezbjediće Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine  i iste će biti dodijeljene na Federalnom takmičenju učenika osnovnih škola iz programa „Upozoravanje na opasnost od mina“, koje će biti održano 08. 12. 2012. godine.
9.    Svi prispjeli likovni radovi će biti izloženi na svečanoj akademiji povodom 100 godina Crvenog križa.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.