Posušje: Uspješna proljetna akcija dragovoljnog darivanja krvi za srednjpškolce

Trideset i pet maturanata Gimnazije fra Grge Martića i Srednje strukovne škole u Posušju te njihovi profesori darovali su krv za potrebe Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

  • Odaziv na prvu ovogodišnju akciju za srednjoškolce bio je veoma dobar, ukupno je 64 učenika popunilo je upitnik i izrazilo spremnost da daruju krv, njih 22 je vraćeno nakon preliminarnog razgovora sa medicinskim osobljem Transfuzijskog centra SKB Mostar, a 12 ih je dodatno vraćeno nakon detaljnijeg liječničkog pregleda i preporuke dr. Martine Grgić – voditeljice medicinskog tima – saopćeno je iz Crvenog križa općine Posušje.

Predsjednik Crvenog križa općine Posušje Branko Leko zahvalio se, prije svega, dragovoljnim darivateljima krvi na današnjoj akciji, volonterima koji su bili na usluzi, ali i svim ostalim koji su na bilo koji način doprinijeli uspjehu ove akcije.

Leko se osvrnuo i na prethodne tri akcije dragovoljnog darivanja krvi u ovoj godini u kojima su prikupljene 82 doze ove dragocjene tekućine, što je ukupno 117 doza sa ovom današnjom akcijom. Također je najavio akcije dragovoljnog darivanja krvi za lipanj i srpanj.

Doktorica Martina Grgić je također zahvalila na odličnom odzivu, te pobliže pojasnila glavne razloge zbog kojih je ovaj put prilično veliki broj potencijalnih darivatelja vraćen. Ona je naglasila da se ne radi o nekim prevelikim zdravstvenim problemima, te je mlade ohrabrila i pozvala na slijedeću građansku akciju.

Posebno je istaknula izuzetnu motiviranost, entuzijazam, ali i stručnost u osoblju Crvenog križa općine Posušje i prosvjetarima koji im pomažu, te neki i sami daruju krv.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.