Održani 12. Federalni susreti dobrovoljnih davalaca krvi

Na Vlašiću su održani 12. Federalni susreti dobrovoljnih darivatelja krvi, koje su otvorili predsjednik i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH Marko Sinanović i Namik Hodžić .

Na prijedlog kantonalnih organizcija Crvenog križa dodijeljeno je 239 priznanja od toga 29 zlatnih znakova, 78 srebrenih te 132 srebrene plakete.

Podsjetimo, priznanje Zlatni znak dodjeljuje se za 29 davalaca krvi i to muškarcima davaocima koji su krv darovali više od 100 puta i ženama koje su krvo darovale 75 i više puta.

Priznanje Srebreni znak dodjeljuje se muškarcima koji su krv darovali 75 i više puta, a manje od 100 puta i žena koje su krv darovale 55 i više puta, a manje od 75 puta.

Priznanje Srebrena plaketa dodjeljuje se muškarcima davaocima koji su krv darovali više od 50 puta, a manje od 75 i žena koje su krv daorvale 37 i više puta, a manje od 55 puta.

Zbog higijensko-epidemioloških mjera svečanosti je prisustvovao manji broj dobrovoljnih davalaca. Preostali dio priznanja bit će uručen naknadno, na organiziranim svečanostima posredstvom organizacije Crvenog križa kantona.

Još jednom se zahvaljujemo svim dobrovoljnim davaocima krvi koji se redovno odazivaju na naše akcije i na taj način pomažu svojim sugradjanima u potrebi, ali i zdravstvenom sistemu

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.