Održana izvještajna sjednica Skupštine Crvenog križa općine Donji Vakuf

Dana 29.03.2017. godine održana je redovna izvještajna sjendica Skupštine Crvenog križa općine Donji Vakuf, u velikoj sali Općine sa početkom u 16:00h.

Dnevni red Skupštine je usvojen jednoglasno.Predstavljen je izvještaj o radu Crvenog križa općine Donji Vakuf u 2016.godini, te plan aktivnosti i program rada u tekućoj godini. Također, usvojen je i finansijski izvještaj za 2016.godinu, kao i  finansijski plan za 2017.godinu.

Predsjednik skupštine je pozdravio sve prisutne i zahvalio se na dolasku i dosadašnjem angažmanu u radu i doprinosu u radu Crvenog križa općine Donji Vakuf.
Gost sjednice Skupštine bio je generalni sekretar Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine, Namik Hodžić.Generalni sekretar Crvenog križa FBiH se obratio prisutnima, a u svom obraćanju se zahvalio na pozivu, čestitao na dosadašnjim aktivnostim i uspjesima, te dao neke prijedloge i sugestije za budući rad ove organizacije.

Predsjednik Predsjedništva Crvenog križa općine Donji Vakuf, Sulejman Kahvadžić, je ispred općinske organizacije Crvenog križa uručio zahvalnice za doprinos, iskazanu solidarnost i pokazano zalaganje u razvoju i napretku humane misije Crvenog križa. Zahvalnicu su dobili : Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine, Policijska uprava MUP Donji Vakuf, Mješovita srednja škola Donji Vakuf, Prva osnovna škola Donji Vakuf, Druga osnova škola Prusac, Treća osnovna škola Oborci, Četvrta osnovna škola Torlakovac, JU Dom zdravlja Donji Vakuf, te Općina Donji Vakuf.

Zasluženu zahvalnicu dobili su i pojedinci : Ševala Vučić – instruktorica prve pomoći, Ilhana Zahiragić – predsjednica mladih Crvenog križa općine Donji Vakuf, Emina Snaga – podpredsjednica mladih Crvenog križa općine Donji Vakuf, te Enes Terzić – volonter Crvenog križa općine Donji Vakuf i mladi član sekcije dobrovoljnih davalaca krvi.

Crveni križ općine Donji Vakuf se zahvaljuje i još jednom čestita volonterima i saradnicima bez kojih rad ove organizacije ne bi bio moguć.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.