Održana 18. sjednica VI saziva Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH

U Sarajevu je održana 18. sjednica VI saziva Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH.

Na sjednici se razgovaralo, pored ostalog, o provedenim aktivnostima povodom Tjedna /Nedjelje Crvenog križa, Svjetskog dana mladih, Svjetskog dana nestalih, ali i drugih bitnih događaja koje obilježava struktura Crvenog križa Federacije BiH. Razgovarano je i o brojnim odlukama koje su jednoglasno usvojene.

Jednoglasno su usvojene i Smjernice za jedinstveno finansijsko izvještavanje po projektima kroz strukturu Crvenog križa Federacije BiH, kao i niz drugih akata.

Članovi Predsjedništva primili su k znanju informacije o aktuelnostima u oblasti prve pomoći, dobrovoljnog davalaštva krvi te drugim programima i aktivnostima koje su rađene tokom prethodnog perioda.

Također su usvojeni i planovi aktivnosti za obilježavanje Tjedna/Nedjelje borbe protiv tuberkuloze, Svjetskog dana starijih osoba, Svjetskog dana hrane i Svjetskog dana borbe protiv siromaštva, Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima, plan aktivnosti za Tjedan/Nedjelju solidarnosti te plan održavanja Konferencije mladih Crvenog križa Federacije BiH.

Usvojen i plan održavanja Svjetskog dana prve pomoći (12.09.) – Vježba Službe zaštite i spašavanja Crvenog križa Federacije BiH sa partnerima u sistemu zaštite i spašavanja – Gradačac.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.