Održan Trening trenera za Krizno komuniciciranje i Angažman u zajednici i odgovornost

U periodu od 26. do 30.10.2021. godine Međunarodna Federacije društava Crvenog krsta/križa i Crvenog polumjeseca za Evropu organizirala je Trening trenera za Krizno komuniciciranje i Angažman u zajednici i odgovornost (CEA – Community Engagement and Accountability).

Cilj treninga bio je upoznati se i proširiti znanja o Komuniciranju u kriznim situacijama i programu Angažman u zajednici i odgovornost.  

Inače, CEA je zapravo pristup koji je zastupljen u svim programima i planovima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, a čiji je cilj zajednice staviti u središte onoga što radimo te ih integracijom u komunikaciju  uključiti u samo rješavanje problema odnosno programskih zadataka.

Treningu su, kao predstavnice Društva Crvenog krsta/križa BiH prisustvovale Indira Kriještorac, stručni saradnik za informisanje i komunikacije Crvenog križa Federacije BiH i Lidija Lučić, predstavnica Crvenog krsta Republike Srpske.  Pored Bosne i Hercegovine, treningu su prisusustvovali i predstavnici Crvenog križa Bugarske, Grčke, Rumunije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Kirgistana.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.