Održan tradicionalni Kamp mladih Crvenog križa Kantona Sarajevo

U organizaciji Crvenog križa Kantona Sarajevo, u Dječijem odmaralištu Crvenog križa Kantona Sarajevo u Vogošći ( Ul. Jošanica gornja I br.57) od 11.08. do 13.08.2017.g. održan je tradicionalni Kamp mladih Crvenog križa Kantona Sarajevo na kojem je  učešće uzelo oko 30  mladih volontera iz organizacija Crvenog križa općina: Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo, Ilidža, Ilijaš i Vogošća.

Prisutnima na Kampu obratila se Enaida Višo, sekretar Crvenog križa Kantona Sarajevo i otvorila Kamp. U ime mladih Crvenog križa, prisutnima se obratila Amila Biščević, volonter CKO Centar. Otvaranju Kampa prisustvovala  je i Sabina Ibrica, sekretar CKO Centar.

Prvi i drugi dan kampa održana je edukacija za šminkere i markirante na takmičenjima iz pružanja prve pomoći.

Edukatori su bili volonteri koji su ranije educirani za ovu oblast i koji su stekli iskustvo kroz takmičenja.

Edukatori za šminku: Amina Vilić (OOCK Novo Sarajevo), Amila Biščević (CKO Centar) i  Doris Popić (CKO Ilijaš).

Edukatori za markirante: Nejir Saračević i Mahir Mulahasanović (CKO Centar) i Ahmed Halugić (CKO Ilidža).

Domaćini na Kampu bili su: Nejir Saračević i Amila Bišćević (CKO Centar).

Nakon završene edukacije, u subotu, 12.08.2017.g.  educirani mladi dobili su certifikat o završenoj obuci za šminkere i markirante. Certifikate je uručila Enaida Višo, sekretar Crvenog križa Kantona Sarajevo.

Povodom obilježavanja Svjetskog  dana mladih, nakon uručenja certifikata, upriličeno je druženje učesnika Kampa i mladih volotnera iz CKO koji su se pridružili obilježavanju ovog značajnog datuma.

Koristimo priliku da se zahvalimo RTV Vogošća koja je medijski popratila dešavanja na ovom Kampu, prvog dana otvaranje i drugog dana uručenje certifikata polaznicima Kampa.

U petak, 11.08.2017.g. u „Otvorenom programu“ RTV Vogošća gostovali su: Enaida Višo, sekretar CKKS, Azra Jašarević- volonter CKO Ilidža i Afan Hasić – volonter CKO Centar.

Comments are closed.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.