Održano 6. Državno takmičenje ekipa osnovnih škola iz programa „Upozoravanje na opasnost od mina“

U organizaciji Društva Crvenog krsta/križa BiH, a pod pokroviteljstvom Međunarodnog komiteta Crvenog križa u BiH održano je 28.03.2014. godine 6. Državno takmičenje ekipa osnovnih škola iz programa „Upozoravanje na opasnost od mina“. Takmičenje je održano u prostorijama Federalne uprave Civilne zaštite u Sarajevu, a prethodila su mu takmičenja na entitetskim, kantonalnim/regionalnim i opštinskim nivoima. Glavni tajnik Društva Crvenog krsta/križa BiH g-din Branko Leko zvanično je otvorio takmičenje.

Takmičenje je organizovano i održano u skladu sa opštim propozicijama. Na takmičenju su učestvovale pobjedničke ekipe sa entitetskih takmičenja. Ekipe su se sastojale od tri učenika. Žiri je bio u sastavu od tri člana: Lejla Sušić, predsjednik– MKCK, Milisav Pantić-član žirija – Civilna zaštita RS, Branka Vitković-  BHMAC, član žirija. Takmičarski dio se sastojao od osam obaveznih zadataka: pitanja i odgovori, igra detekcije, ispravi netačne rečenice, ukrštenica, slagalica, pantomima, anagram i rebus.
Tokom takmičenja, kroz  interaktivne zadatke prilagođene školskom uzrastu, učenici usvajaju osnovna znanja iz upozoravanja na opasnost od mina i prihvataju praksu sigurnog ponašanja.Znanje ekipa je utvrdio žiri u skladu sa ukupnim brojem bodova postignutih u teoretskom i praktičnom dijelu kviz takmičenja.
PLASMAN EKIPA:
Prvo mjesto je osvojila ekipa  JU OŠ „Vukovije “ Kalesija-TK
Drugo mjesto je osvojila ekipa OŠ „Sveti Sava“ –Kotor Varoš-RS
Treće mjesto je osvojila ekipa Druga OŠ Hrasnica-Ilidža KS

Ekipama i školama koje su osvojile prvo, drugo i treće mjesto uručene su vrijedne nagrade, medalje i diplome.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.