Održana završna radionica 8. ciklusa CKA-PHV projekta

U periodu  20.-25.07.2015.godine održana je završna radionica 8. Ciklusa CKA-PHV projekta.  Radionica je održana  na Jablaničkom jezeru.

U ovogodišnjoj završnoj radionici sa svojim volonterima sudjelovale su slijedeće organizacije Crvenog krsta/križa : Bratunac, Gornji Vakuf – Uskoplje, Bihać, Zenica, Orašje i Lukavac. Društvo Crvenog krsta/križa Bosne i Hercegovine kroz ovaj projekat već 8 godina uspješno motivira mlade da postanu volonteri CK, te da svojim aktivnostima i projektima doprinesu lokalnim zajednicama. Finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta kontinuirano osigurava Međunarodni komitet Crvenog križa (Delegacija u Bosni i Hercegovini).

Program završne radionice je interaktivnog karaktera kako bi se bolje predočilo djelovanje naše humanitarne organizacije u raznim segmentima. Ispred Stručne službe DCK BiH Radionicom je koordinirao gosp. Nidal El Barekah sa skupinom mladih koji su bili sudionici ranijih radionica.

Tokom trajanja Radionice, u dva navrata sudionike je obišao Glavni tajnik DCK BiH gosp. Branko Leko, te naglasio važnost i ovog Projekta koji je u punom smislu riječi  “otvorio vrata” mladima, te im omogućio kreativnost, rad i druženje.


slika

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.