Održana redovna sjednica Predsjedništva mladih Crvenog križa Federacije BiH

Dana 25.09.2014. godine održana je redovna sjednica Predsjedništva mladih Crvenog križa Federacije BiH. Na pomenutoj sjednici je između ostalog razmatrana ostavka zbog privatnih obaveza dosadašnje predsjednice Armele Gluščević. Predsjedništvo mladih Crvenog križa FBIH se zahvalilo Armeli Gluščević na dosadašnjem angažmanu i doprinosu jačanju strukture mladih, te jednoglasno prihvatilo da ona i dalje sudjeluje kao član u radu Predsjedništva mladih CK FBiH.

Za novog predsjednika mladih Crvenog križa FBiH, izabran je Jasmin Nikšić (dosadašnji potpredsjednik).
Također, članovi Predsjedništva su izabrali Kenana Kadribasica za novog potpredsjednika mladih CK FBiH, te rukovodioca Kluba mladih CK FBiH, koji je odlukom Predsjedništva mladih CK FBiH osnovan na pomenutoj sjednici i koji je planirano da djeluje pri glavnom uredu Crvenog križa Federacije BiH.
Na sjednici su između ostalog sumirani dosadašnji rezultati u radu, doneseni zaključci i definisane smjernice djelovanja u narednom periodu. Članovi Predsjedništva su izrazili stav da će se zacrtani ciljevi realizovati samo ako Predsjedništvo mladih CK FBiH bude imalo apsolutnu podršku organizacija mladih Crvenog križa koje aktivno rade s mladima.

 

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.