Održana 27. redovna sjednica Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH

Dana 19.09.2012. godine u prostorijama Crvenog križa Federacije BiH održana je 27. redovna sjednica  Predsjedništva Crvenog križa Federacije BiH. Sjednici su prisustvovali: predsjednik Ivo Juričević, generalni sekretar Namik Hodžić, te članovi Predsjedništva Mr. Hasan Topalović, Emir Sarajlić, Sead Hasić, Marijan Lovrinović, Branko Leko, Ibrahim Nurkić, Alen Kajtaz i Husein Kličić Mato Šimić, Zdravko Mioč, prof.dr. Ajnija Omanić i Darko Kalaš. Prije početka sjednice član Predsjedništva i aktuelni ministar za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Sead Hasić u znak zahvalnosti za doprinos u razvoju i radu Crvenog križa/krsta općine Tuzla dodijelio je najveće priznanje “Zlatni znak” Crvenom križu Federacije BiH.

Priznanje je ispred organizacije primio Predsjednik Ivo Juričević. Članovi Predsjedništva su dobili na poklon primjerak knjige “Tuzla grad humanosti” 100 godina Crvenog križa/krsta u Tuzli, autora Seada Hasića.
Na pomenutoj sjednici Predsjedništvo je između ostalog razmatralo trenutnu situaciju u vezi sa primjenom Pravilnika osposobljavanja vozača motornih vozila u strukturi Crvenog krsta/križa u BiH i Pravilnika o načinu i uvjetima organiziranja ispita za vozača motornih vozila, i sa tim u vezi donijelo odgovarajuće zaključke. Članovi Predsjedništva su upoznati sa novim Statutom Crvenog krsta/križa BIH i doneseni su određeni zaključci u pravcu izrade Nacrta Statuta Crvenog križa FBiH.
Na sjednici su između ostalog usvojeni: Plan aktivnosti na obilježavanju Nedjelje/Tjedna borbe protiv tuberkuloze, Izvještaj o održanim 5. Federalnim susretima dobrovoljnih darivatelja krvi, Izvještaj o učešću strukture Crvenog križa Federacije BiH u obilježavanju 17-te godišnjice Genocida nad Bošnjacima Srebrenice , Izvještaj o održanom Kampu mladih Crvenog križa Federacije BiH, Izvještaj o obilježavanju Svjetskog dana prve pomoći (08.09.2012.). Pored navedenog, doneseno je niz finansijskih i drugih odluka i zaključaka.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.