Održana 11. Tematska konferencija sekretara/tajnika u strukturi Crvenog križa Federacije BiH

U periodu 19.-20.11.2015. godine u kompleksu “Aquareumal” u Fojnici, održana je 11. Tematska konferencija sekretara/tajnika u strukturi Crvenog križa Federacije BiH. 

Tema ovogodišnje konferencije bila je izrada strategije Crvenog križa Federacije BiH u periodu 2016-2020, a u skladu sa Strategijom 2020 Međunarodne Federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Konferenciju je otvorio predsjednik Crvenog križa Federacije BiH, Ivo Juričević, a prisutnima se obratio i generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH, Namik Hodžić. Konferenciji su prisustvovala 44 sekretara/tajnika općinskih, gradskih i kantonalnih organizacija Crvenog križa, kao i 3 predstavnika Mladih Crvenog križa Federacije BiH.

Uvodničari su bili prof. dr. Suada Buljubašić sa Fakulteta Političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, prim. dr. Marina Bera, pomoćnica ministra Federalnog ministarstva zdravstva, te Adila Hodžić, stručni saradnik Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Radionicu izrade strategije, koja je uključivala analizu po Z modelu i SWOT analizu, vodio je prof. Tihomir Knežiček.

Radom u grupama na analizi situacije i postavljanju ciljeva za naredni period, postavljeni su temelji za izradu strategije za period 2016-2020, koja bi trebala biti finalizirana početkom 2016. godine.Konferenciji su još prisustvivali članovi komisije Besim Ajanović i Darko Kalaš, te predstavnik Međunarodne Federacije društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca Matteo Ciarli, i šef delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog križa u BiH, Željko Filipović.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.