Nedjelja/Tjedan solidarnosti (25-31.10.)

Organizacije Crvenog križa FBiH će u periodu od 25 – 31.10.2014 godine provesti aktivnosti u Nedjelji/Tjednu solidarnosti pod sloganom “SOLIDARNOST NA DJELU”. Cilj ovih aktivnosti je pružanje pomoći stanovništvu u potrebi.Ove godine aktivnosti strukture Crvenog križa FBiH u Nedjelji/Tjednu solidarnosti će biti usmjerene na prikupljanje prehrambenih artikala za stanovništvo ugroženo poplavama.

Crveni križ FBiH  je tim povodom izradio i promotivni materijal: letak i vrećica koji su distribuirani do kantonalnih organizacija Crvenog križa.Tokom trajanja Nedjelje/Tjedna solidarnosti aktivnosti će biti usmjerene u pravcu socijalno humanitarne i promotivno-informativne djelatnosti. Organizacije Crvenog križa će u svojim sredinama organizirati akcije prikupljanja pomoći ispred tržnih centara u školama i slično.

Pozivamo sve građane, škole, preduzeća i ostale da se pridruže akciji solidarnosti, te molimo da svoju pomoć daju isključivo  volonterima Crvenog križa ili da je donesu lično u najbližu organizaciju Crvenog križa.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.