Nedjelja/Tjedan solidarnosti (24-30.10)

Crveni križ FBiH će u periodu od 24 – 30.10.2011 godine provesti aktivnosti u Nedjelji/Tjednu solidarnosti pod motom “SOLIDARNOST NA DJELU”. Cilj akcija je pružanje pomoći stanovništvu u potrebi (socijalno ugrožene osobe, korisnici programa kućne njege, povratnici, djeca slabijeg materijalnog stanja…) i podizanje svijesti javnosti o potrebama starih lica i socijalno ugroženih kategorija stanovništva.Tokom trajanja Nedjelje/Tjedna solidarnosti aktivnosti će biti usmjerene u pravcu i socijalno humanitarne i promotivno-informativne djelatnosti. Crveni križ FBiH je distribuirao promotivni materijal (plakat, letak i vrećice) organizacijama Crvenog križa koje će prema mogućnostima u školama, institucijama, preduzećima i drugim subjektima organizirati akcije prikupljanja artikala. Radi što boljeg informiranja građana o ovoj akciji, snimljen je TV spot koji je poslan radijskim i TV kućama sa molbom da ga besplatno emitiraju u svom programu.

Aktivisti organizacija Crvenog križa Kantona Sarajevo, Bosansko-podrinjskog, Unsko-sanskog, Zeničko-dobojskog i Tuzlanskog kantona će za socijalno ugrožene osobe prikupljati namirnice na pijacama i ispred većih tržnih centara.
Pozivamo sve građane, škole, preduzeća i ostale da se pridruže akciji solidarnosti, te molimo da svoju pomoć daju isključivo  volonterima Crvenog križa ili da je donesu lično u najbližu organizaciju Crvenog križa.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.