Nana Mirsada: “Hvala svim dobrim ljudima. Moja Ajša, moje zlato, i Crveni križ me obiđu i donesu, hvala im”

“Samo Ajša misli na nas”, prve su riječi koje su nas dočekale danas u Svrakama. Kaže to Fehma, samohrana majka, koju smo zatekli kako čisti snijeg u svojoj avliji. Primanja nema, a ona i djeca žive od pomoći CK Vogošća. Svaka pomoć im je od velikog značaja. Pjesmom i osmijehom bori se i hrabro korača kroz život.

Na drugoj strani Vogošće, na Blagovcu, nana Mirsada, jedva pokretna, sa sinom u maloj sobici čiji su podstanari. Volonteri CK općine Vogošća, zajedno sa Ajšom, sekretarkom ove organizacije, unose joj paket, pelene i 5 vreća drva. Na njihovom licu radost. “Taman smo imali drva za još dva-tri dana. Jesti se može i jednom, ali kad je hladno onda baš problem”, sa suzama očima govori sin Elvir. Nana Mirsada dodaje: “Hvala svim dobrim ljudima. Moja Ajša, moje zlato, i Crveni križ me obiđu i donesu, hvala im”. Još veća sreća kad su saznali da će nova tura drva doći za dvije sedmice.

Jedan dan u Crvenom križu Vogošća pratila je NovaBH, a video pogledajte na:

Pomoć u zimskim danima – Vogošća

Prilog NOVA BH, u kojem je mali dio svakodnevnih aktivnosti organizacija Crvenog križa.Svuda za sve! Uvijek <3Sjetite se u ovim zimskim hladnim danima obići bolesne, nepokretne, one u potrebi. Obradovaćete ih, vjerujte!#ckVogosca #ckks #ckfbih #snagaHumanosti

Gepostet von Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine am Mittwoch, 16. Januar 2019

Pitali su nas kako sve to djelatnici Crvenog križa rade, tj podnose, je li lakše s godinama. Nije. Kad radite srcem, onda svaku priču iznova preživljavate sa svakom od porodica, korisnika Crvenog križa.