MUP KS donirao hranu i higijenske artikle za potrebe migranata u centru “Salakovac”

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova KS na čelu s ministrom Vedranom Mulabdićem danas je posjetila  centar “Salakovac” te uručila Crvenom križu Grada Mostara donaciju u vidu prehrambenih i higijenskih artikala za potrebe migranata.

– Prije svega, ova gesta je odaziv na apel Crvenog križa da se što više kantonalnih i državnih institucija uključi u prikupljanje materijalne pomoći migrantima, a u cilju lakšeg prevazilaženja problema koje sa sobom nosi migrantska kriza. Osobno bih apelovao na sve institucije da sličnim aktivnostima olakšaju boravak migrantima. Ovakvim aktivnostima uveliko ćemo obezbijediti i lociranje migranata na jednom mjestu što je naravno veoma bitno za njih same, a posebno s distance svih vidova sigurnosti za naše građane, kazao je Mulabdić.

Alen Kajtaz, sekretar Crvenog križa Grada Mostara, zahvalio se ministru i MUP-u KS na donaciji.

– Ovo je vrijedna donacija koja će nam olakšati aktivnosti pripreme obroka za 179 migranata i 33 osobe kojima je priznat status izbjeglice u BiH, a među kojima je oko 40-ero djece. Apelujemo i na druge institucije da se u skladu sa svojim mogućnostina uključe u aktivnosti prikupljanja pomoći za migrante, kazao je Kajtaz.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.