Mladi u Mostaru pričali o multikulturalnosti, stigmi i diskriminaciji

Kroz implementaciju projekta “Mladi mogu napraviti promjene” koji implementriaju Crveni križ Federacije BiH i Crveni krst Vojvodine, a uz finansijsku podršku Regionalnog ureda za mlade – RYCO na području Federacije BiH, tačnije u Ljubuškom, Travniku i Mostaru realiziraju se brojne radionice za mlade.

Rezultat je to edukativnog kampa koji su mladi iz pomenutih lokalnih zajednica prošlui u Sremskim Karlovcima u Vojvodini gdje su se educirali o raznim temama.

Edukatori Crvenog križa grada Mostara tokom juna i jula realizuju radionice za svoje vršnjake koristeći metodu mladi-mladima.

Jedna od takvih radionica održala je 13.07.2021.godine u prostorijama Crvenog križa grada Mostara a fokusirala se na multikulturalnost, stigmu i diskriminaciju.

Radionice su vodili Amar Obradović, Aid Mustafić, Anel Dostović i Ilma Jazvin, a zvanično je radionicu otvorio i prisutne pozdravio Alen Kajtaz, sekretar Crvenog križa grada Mostara, koji je iskoristio priliku i učesnicima približio Crveni križ, njegovu ulogu, mandat i misiju.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.