Mladi Crvenog križa općine Bužim izmamili 150 dječijih osmijeha

Crveni križ Općine Bužim realizirao je akciju “Jedan slatkiš-jedan osmijeh” u kojoj je podijeljeno 150 ramazanskih paketića za 150 mališana sa ovog područja.

Prikupljanje slatkiša trajalo je tri dana, a građani su u trgovačkim centrima Pleska i Englomerc, kao i prostorijama Crvenog križa imali priliku ostaviti svoj prilog te na taj način učestvovati u pripremi paketića za djecu iz socijalno-ugroženih porodica.

  • Zaista sam ponosan na svoj Bužim i na svoje sugrađane, koji su i ovaj put pokazali koliko srce imaju. Akcija je trajala svega nekoliko dana i mi smo uspjeli pripremiti 150 kvalitetnih paketića te na taj način postati razlog dječijeg osmijeha -naglasio je sekretar ove općinske organizacije Hamdija Abazović.

On je istakao i kako je posebno zahvalan volonterima koji su pored svih svojih obaveza našli vremena da već prvog dana Bajrama dostave paketiće mališanima.

  • Izmamili smo veliki broj osmijeha na licima djece, a znamo da su to najiskrenija bića. Velika mi je čast biti dio ovakvih priča – kazao je jedan od volontera, koji je učestvovao u akciji “Jedan slatkiš – jedan osmijeh”.

Akcija pod nazivom “Jedan slatkiš-jedan osmijeh” realizirana je u saradnji sa Neformalnom grupom mladih Bužim, Mrežom mladim MIZ Bužim i Odijelom za brak i porodicu MIZ Bužim.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.