Mirza Ustamujić uplatio prve 2.500 KM „bijelog hljeba“ na račun Crvenog križa FBiH

Bivši federalni zastupnik i član Demokratske fronte (DF) Mirza Ustamujić uplatio je 2.500 KM na račun Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine. Riječ je o novcu kojeg je Ustamujić dobio na ime tzv. „bijelog hljeba“, a kojeg će primati 12 mjeseci kao bivši zastupnik u Parlamentu FBiH. 

Odlučio sam podnijeti zahtjev za to pravo koje mi zakon omogućava, ali ne da bih ga ja iskoristio za lične interese, već da bi barem taj bijeli hljeb obezbijedio onima koji žive u teškim socijalnim uslovima, objasnio je Ustamujić ranije. Ustamujić je najavio da će novac od bijelog hljeba na račun humanitarnih organizacija uplaćivati i narednih 11 mjeseci.

Namik Hodžić, generalni sekretar Crvenog križa F BiH  je naglasio kako će novac Ustamujića dobro doći javnoj kuhinji Crvenog križa koja dnevno pravi obroke za 3.500 siromašnih ljudi.
Kada bi se njegovim primjerom poveli i ostali zastupnici, u ovoj državi bilo bi manje gladnih – dodao je Hodžić.- Od njegovih 2.500 KM koliko je uplatio na naš račun, polovici korisnika javne kuhinje moći ćemo obezbijediti po jedan veoma kvalitetan obrok – rekao je Hodžić.

 

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.