I Crveni križ FBiH dio Socijalnog dana 2019: Srednjoškolci su nadmašili sami sebe i ove godine okupirali 2094 radna mjesta!

Srednjoškolci su i ove godine, četvrti put za redom, pokazali koliku želju, motivaciju i moć imaju, te su ove godine ponovo nadmašili sami sebe i za ovogodišnji „Socijalni dan“ okupirali čak 2094 radna mjesta širom Bosne i Hercegovine.


Socijalni dan je ove godine dobio podršku svih Ministarstava na kantonalnom nivou i Vlade Brčko Distrikta, što je potvrdilo spremnost obrazovnih institucija za saradnju u projektu „Socijalni dan“.


Socijalni dan je dan kada srednjoškolci svoje školske klupe zamijene radnim mjestima. Poslodavci za svakog srednjoškolca na radnom mjestu uplaćuju dnevnice. Novac koji se zaradi Socijalnim danom uplaćuje se u Fond koji se kasnije koristi u svrhe finansiranja omladinskih projekata širom Bosne i Hercegovine. Ovim projektom mladi dobijaju priliku da uče i steknu svoje prvo radno iskustvo.


Ove godine, 18.10.2019., učešće u Socijalnom danu uzelo je 2094 srednjoškolaca iz 52 lokalne zajednice. Ovo je jedinstvena prilika za srednjoškolce da dobiju vid praktične nastave, te da kroz provedeno puno radno vrijeme okuse rad i da svojim jednodnevnim radom pomognu svojim vršnjacima u realizovanju njihovih ideja i pomognu sebi pri odabiru budućeg zanimanja.


Fond Socijalnog dana otvara se početkom naredne godine, te pozivamo sve srednjoškolce da apliciraju sa svojim idejama, te da ih na taj način pretvore u djela!

I Crveni križ Federacije BiH učestvovao je u Socijalnom danu 2019 te su danas mjesta tehničkog sekretara i koordinatora za mlade zamjenili Ismihan Hujdur i Emina Redžo. Kažu da nisu očekivali ovako sjajno iskustvo.

Divne, sjajne i vrijedne učenice Prve gimnazije primio je generalni sekretar #CKFBiH, Namik Hodžić, koji je istakao da pružamo punu podršku svakoj pozitivnoj priči, priči o dobru!

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.