Humanost na djelu: U Brezi prikupljeno 125 doza krvi

U akciji dobrovoljnog darivanja krvi u Brezi prikupljeno je 125 doza krvi. Dvodnevnoj akciji odazvala se 141 osoba ali zbog različitih zdravstevnih razloga nisu bili svi u mogućnosti darivati krv. Među osoba koje su uspjele darovati krv bilo je i 14 novih darivaoca.

Treba istaći i da je ove godine Crveni križ općine Breza prikupio 138 doza krvi više nego je planirano što ovu općinsku organizaciju svrstava u prve redove u Federaciji kada govorimo o dobrovoljnom darivanju krvi.

Iz Crvenog križa općine Breza nisu krili zadovoljstvo zbog više nego odličnog odziva na akciju.

  • Ponosni smo na naše darivaoce jer su se po ko zna koji put odazvali našoj akciji i pokazali humanost čak i u ovim teškim vremenima borbe protiv virusa COVID-19 – poručili su iz ove općinske organizacije Crvneog križa.   

Iz Crvenog križa Federacije BiH izrazili su zahvalnost darivateljima krvi, kao i volonterima i osoblju Crvenog križa općine Breza te Transfuzijskom centru Kantonalne bolnice Zenica na izuzetno uspješnoj akciji.

  • Hvala vam na vašoj nesebičnosti, odgovornosti, humanosti i solidarnosti sa onima u potrebi.

Inače, akcija je održana  povodom Svjetskog dana ljudskih prava, 10. i 11. decembra 2020. godine uz pridržavanje svih higijensko-epidemioloških mjera.

Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.