Građani prepoznali rad volontera Crvenog križa općine Kiseljak

Volonteri Crvenog križa općine Kiseljak organizirali su niz aktivnosti u Nedjelji/Tjednu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Cilj je bio predstaviti sve aktivnosti kojim se bavi Crveni križ. S tim u vezi volonteri i dobrovoljni darivaoci krvi posjetili su bolnicu “Dr. fra Mato Nikolić” Nova Bila te uspješno darovali krv za potrebe ove bolnice

Distribuirali su i prehrambene pakete, koje je donirao Turski polumjesec, te obradovali 11 obitelji koje borave na području općine Kiseljak.

Volonteri su imali priliku prisustvovati i online radionici diseminacije o Crvenom križa, koju je organizirao Crveni križa Federacije Bosne i Hercegovine. Volonteri su na taj način saznali nove informacije te osvježili dosadašnja znanja. Također, treba istaći da je Crveni križ općine Kiseljak učestvovao u kahoot kvizu “Koliko znam o Crvenom križu”. U kvizu je učestvovao dugogodišnji volonter Mujo Brkić, koji je je pokazao pokazao odlično znanje plasirajući se među prvih pet učesnika.

Tradicionalno, volonteri su distribuirali i markice u zamjenu za dobrovoljni prilog. Također, anketirani su i sugrađani Kiseljaka o tome koliko su upoznati sa radom Crvenog križa općine Kiseljak, te koliko su zadovoljni uslugama koje pruža organizacija Crvenog križa općine Kiseljak i njeni volonteri.

  • Rezultati ankete pokazali su da Kiseljačani i Kiseljačanke itekako prepoznaju rad mladih Crvenog križa općine Kiseljak, te su istakli da smo zaista #nezaustavljivi u borbi protiv pandemije – poručili su iz Crvenog križa općine Kiseljak.
Crveni križ u službi humanosti već 112 godina u Bosni i Hercegovini.

Podržite naš rad

Ukoliko želite podržati naš rad možete online donirati sredstva za nekih od naših aktuelnih projekata.